You are currently viewing Домашно веган масло

Някога искали ли сте да си направите собствено масло? Със съставки, които познавате и с увереността, че ще имате истински продукт, без палмово масло, химикали и стабилизатори? Щастлива съм, че имам такова масло в хладилника си. Много е вкусно и прави всичко, до което се докосне още по-вкусно. Можете да го използвате по всякакъв начин: да го намажете на препечени филийки от содена питка, да запържите в него зеленчуци (напр. при приготвяне на яхния от леща и нахут) или пък като съставка в печени курабийки. Веднъж щом си го приготвите, никога повече няма да погледнете масло или маргарин от магазина.

Не знам дали някъде в България се продава готово веган масло. Ако знаете някое местенце, където го има, споделете 🙂 Но все си мисля, че направеното у дома си е по-хубаво, защото е по-вкусно и по-свежо. Има и голяма доза лично удовлетворение, когато приготвяме свои собствени неща.

Рецептата е много лесна. Необходими са ви само 7 съставки и един блендер. Ако не разполагате с такъв, може да използвате пасатор. С него също ще имате чудесно веган масло.

Кокосовото масло (без аромат) е основният ни компонент. Притежава неутрален вкус и перфектна текстура, които отлично се съчетават с останалите съставки. Хранителната мая е супер здравословна. Тя придава неповторим вкус на печени ядки. Зехтинът прави маслото по-лесно разнасящо се и маслено, а ябълковият оцет, бадемовото мляко и бадемовото брашно задълбочават неговия аромат. 

🎁 Рецептата за това невероятно вкусно веган масло, както и още много здравословни вкусотийки ще можете да откриете в моята книга 50 ВКУСНИ И ЗДРАВОСЛОВНИ РЕЦЕПТИ БЕЗ ГЛУТЕН, БЕЗ ЗАХАР И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ“ 

🎁 Кликнете на лилавия бутон „Да, Искам да знам“ за да се запознаете с многото БОНУСИ-ПОДАРЪК  към книгата – напълно БЕЗПЛАТНО! 👇

Анета

Здравей и добре дошъл! Аз съм Анета Бонева и съм страстен почитател на храната само с растителни продукти. За мен ястие, приготвено с природни източници е не само здравословно, но и много вкусно! Помагам на хора, които искат да се научат да си приготвят полезна за тях храна или пък вече го правят, но желаят да станат още по-добри. Автор съм на книги с рецепти на растителна основа, които приготвям за мен и моето семейство. Също така споделям достоверна информация за храните и тяхната история. Приятно четене и готвене!