You are currently viewing Защо да си похапваме червени боровинки?

През 17-ти век в Англия шеговито наричали червените боровинки bearberries – кръстени на мечките, чиято любима храна са именно тези малки червени плодчета. В Северна Америка индианците първи започнали да използват антибиотичните свойства на червените боровинки. Така те откривали все повече техни приложения: като  източник на червена боя, лапи за рани, средство за спиране на кървене и др. Те вярвали, че редовната консумация на червени боровинки  ще ги държи далеч от инфекции и болести.

Червените боровинки (cranberries) се отглеждат в Северна Европа, Северна Азия и Северна Америка като диви храсти или като ниско-пълзящи растения върху големи пясъчни блата. Обикновено те се използват в американските, европейските и близкоизточните кухни и могат да се намерят по целия свят в изсушен вид. Смята се, че те дължат своето име на червения коронован жерав (crane), тъй като техният наситен червен цвят е сравняван с оцветените в червено глави на тези птици.

🎁 Защо да си похапваме червени боровинки и кои са доказаните техни ползи за нашето здраве – ще можете да видите в най-новото издание на моята книга 50 ВКУСНИ И ЗДРАВОСЛОВНИ РЕЦЕПТИ БЕЗ ГЛУТЕН, БЕЗ ЗАХАР И МЛЕЧНИ“ .

Можете да заявите желание за нейното получаване като ни се обадите на телефон +359 878 806 319 или като попълните своите данни по-долу:

🎁 Допълнителна информация:

Книгата ще излезе от печат през МАЙ месец. Повече за нея можете да видите като кликнете върху картинката или натиснете бутона „Да, Искам да знам“ по-долу. Към книгата ви очакват много БОНУСИ-ПОДАРЪК, напълно БЕЗПЛАТНО! 👇

➡️ Разгледайте и най-новата ми книга – „ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ БЕЗ ГЛУТЕН, която ще излезе съвсем скоро от печат.

🎁 Към книгата получавате БЕЗПЛАТЕН ПАКЕТ от допълнителни видеа и електронни книги на здравна тематика! :