You are currently viewing Защо да комбинираме куркума и черен пипер?

Защо да комбинираме куркума и черен пипер? Тези две подправки са много популярни в целия свят. И това никак не е случайно.

Куркума и черен пипер са две много популярни подправки, използвани в целия свят. В индийската култура обикновено се консумират в чай и често се комбинират със зехтин, кокосово масло, мед и джинджифил. И двете, благодарение на своя специфичен вкус, са широко използвани в кулинарията като подобряват вкуса на храната, която ядем.

Известно е, че куркума, наричана още „златна подправка“ има големи ползи за нашето здраве. Но добавянето на черен пипер към нея засилва ефекта й. За да разберем защо това се случва и на какво се дължи, нека първо разгледаме техните основни съставки и как те влияят върху нашето здраве. 

Куркума има дълга история като лекарство, подправка и оцветител. Тя расте в Индия и Югоизточна Азия. Известна е с многобройните си здравословни ползи и е предпочитана в китайските и аюрведически лечебни практики като и се използва широко в козметичната и медицинската индустрия.

🎁 Кои са причините да комбинираме куркума и черен пипер и как тази комбинация се отразява на нашето здраве – ще можете да разберете в най-новото издание на моята книга 50 ВКУСНИ И ЗДРАВОСЛОВНИ РЕЦЕПТИ БЕЗ ГЛУТЕН, БЕЗ ЗАХАР И МЛЕЧНИ“ .

Можете да заявите желание за нейното получаване като ни се обадите на телефон +359 878 806 319 или попълните своите данни по-долу:

🎁 Допълнителна информация:

Книгата ще излезе от печат през МАЙ месец. Повече за нея можете да видите като кликнете върху картинката или натиснете бутона „Да, Искам да знам“ по-долу. Към книгата ви очакват много ПОДАРЪЦИ, напълно БЕЗПЛАТНО! 👇

➡️ Разгледайте и най-новата ми книга – „ЕМОЦИОНАЛНО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ БЕЗ ГЛУТЕН, която ще излезе съвсем скоро от печат.

🎁 Към книгата получавате БЕЗПЛАТЕН ПАКЕТ от допълнителни видеа и електронни книги на здравна тематика! :

Анета

Здравей и добре дошъл! Аз съм Анета Бонева и съм страстен почитател на храната само с растителни продукти. За мен ястие, приготвено с природни източници е не само здравословно, но и много вкусно! Помагам на хора, които искат да се научат да си приготвят полезна за тях храна или пък вече го правят, но желаят да станат още по-добри. Автор съм на книги с рецепти на растителна основа, които приготвям за мен и моето семейство. Също така споделям достоверна информация за храните и тяхната история. Приятно четене и готвене!