хранителна рецепта при проблеми с дебелото черво

Коя е хранителната рецепта при проблеми с дебелото черво?

Рационалното хранене е един от основните фактори за добро здраве, нормално физическо и психическо развитие, работоспособност и дълголетие. От най-древни времена успоредно с билките хората са използвали храните като важен лечебен фактор. В старите цивилизации – Китай, Египет, Асировавилония, целебните храни са били познати и препоръчвани на болните от жреци и лечители. В Древна Елада също се е прилагало лечебното хранене. Бащата на медицината – Хипократ, е считал, че храните трябва да бъдат лечебни средства за човека. Той пръв е обърнал внимание върху необходимостта при заболявания да се подбират продуктите, тяхното количество, начинът на приготвяне на ястията и режимът на хранене.

И така:

Коя е хранителната рецепта при проблеми с дебелото черво?

Каква е ролята на пълнозърнестите храни в намаляване на риска от рак на дебелото черво?

Какъв е минималният прием на мляко и кои са полезните съвети за ежедневна консумация?

Каква е ролята на теглото и към каква обиколка на талията да се стремим?

За кои храни да забравим и кои храни задължително да присъстват на трапезата?

👉 Вземи отговорите на тези въпроси напълно БЕЗПЛАТНО във видео записът, който съм подготвила по темата, само попълни своят имейл адрес и ще ти го изпратя.

🎁 Очакват те още:

БОНУС 1Електронна книга с вкусни и здравословни рецепти без глутен, без захар и консерванти 🍋🍓 🥑

БОНУС 2Изготвено специално за теб еднодневно балансирано меню (само по твое желание)

Анета

Здравей и добре дошъл! Аз съм Анета Бонева и съм треньор по здравословно хранене. Аз работя с хора, които искат да се научат да си приготвят здравословна и вкусна за тях храна или пък вече го правят, но желаят да станат още по-добри в това. Изготвям здравословни рецепти и хранителни менюта, специално ориентирани към човека и неговите нужди. Също така споделям любопитна и достоверна информация за храните и тяхната история.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Показване на всички коментари