констипация и как да се справим с нея

Констипация и как успешно да се справим с нея?

Добре балансирания хранителен режим с разнообразни, пресни, непреработени продукти ни снабдява с изобилие от жизненоважни хранителни вещества. Спазването на такъв режим ни помага да се чувстваме енергични и здрави. Но понякога в забързаното ежедневие това може да бъде изключително трудна за постигане цел, а недостатъчният прием на фибри и течности може да причини проблеми в червата и в много случаи да доведе до констипация (запек). Състоянието става все по-разпространено през последните години и се изразява в лениво движение на червата и трудно (или болезнено) отделяне на изпражнения. Запекът може да бъде симптом на сериозно чревно заболяване или да ви накара да се чувствате неразположени и да стане причина за други проблеми, например хемороиди.

В тази неприятна ситуация човек търси решение.

И така:

⚡️ Кои храни е препоръчително да включим в своето хранене, за да имаме „гладко“ функционираща храносмилателна система?

⚡️ Какъв е препоръчителният минимален прием на тези подходящи храни?

⚡️ Как да имаме добра и функционална чревна флора?

⚡️ Какви течности да приемаме и по колко?

⚡️ Коя е хранителната рецепта при стомашно-чревни проблеми и как да си я приготвим с лекота?

Разбери отговорите на тези въпроси като гледаш видеото по-долу. Гледай го докрай, защото освен полезната информация, която съм включила, има и бонус, който съм приготвила специално за теб.

ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ! ❤️

Анета Бонева

АНЕТА БОНЕВА

Създадел на рецепти само с растителни продукти и страстен почитател на вкусната здравословна храна

💜 Книгата е страхотна! 💜

„Вече пробвах няколко рецепти от книжката и съм изключително доволна! Най-голямата ми слабост са десертите и от тук взех страхотни идеи за здравословни изкушения, които мога да правя и за бебето си, без да трупам празни калории“. 

– Мария Павлова

Анета

Здравей и добре дошъл! Аз съм Анета Бонева и съм страстен почитател на храната само с растителни продукти. За мен ястие, приготвено с природни източници е не само здравословно, но и много вкусно! Помагам на хора, които искат да се научат да си приготвят полезна за тях храна или пък вече го правят, но желаят да станат още по-добри. Автор съм на книги с рецепти на растителна основа, които приготвям за мен и моето семейство. Също така споделям достоверна информация за храните и тяхната история. Приятно четене и готвене!
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Показване на всички коментари