констимация (запек) - основна снимка

Констипация (запек) и как успешно да се справим с нея?

Добре балансирания хранителен режим с разнообразни, пресни, непреработени продукти ни снабдява с изобилие от жизненоважни хранителни вещества. Спазването на такъв режим ни помага да се чувстваме енергични и здрави. Но понякога в забързаното ежедневие това може да бъде изключително трудна за постигане цел, а недостатъчният прием на фибри и течности може да причини проблеми в червата и в много случаи да доведе до констипация (запек). Състоянието става все по-разпространено през последните години и се изразява в лениво движение на червата и трудно (или болезнено) отделяне на изпражнения. Запекът може да бъде симптом на сериозно чревно заболяване или да ви накара да се чувствате неразположени и да стане причина за други проблеми, например хемороиди.

В тази неприятна ситуация човек търси начини да намери облекчение и решение.

И така:

Кои храни е препоръчително да включим в своето хранене, за да имаме „гладко“ функционираща храносмилателна система?

Какъв е препоръчителният минимален прием на тези подходящи храни?

Как да имаме добра и функционална чревна флора?

Какви течности да приемаме и по колко?

Коя е хранителната рецепта при стомашно-чревни проблеми и как да си я приготвим с лекота?

👉 Вземи отговорите на тези въпроси напълно БЕЗПЛАТНО във видео записът, който съм подготвила по темата, само попълни своят имейл адрес и ще ти го изпратя.

🎁 Очакват те още:

БОНУС 1Електронна книга с вкусни и здравословни рецепти без глутен, без захар и консерванти 🍋🍓 🥑

БОНУС 2Изготвено специално за теб еднодневно балансирано меню (само по твое желание)


Анета

Здравей и добре дошъл! Аз съм Анета Бонева и съм треньор по здравословно хранене. Аз работя с хора, които искат да се научат да си приготвят здравословна и вкусна за тях храна или пък вече го правят, но желаят да станат още по-добри в това. Изготвям здравословни рецепти и хранителни менюта, специално ориентирани към човека и неговите нужди. Също така споделям любопитна и достоверна информация за храните и тяхната история.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Показване на всички коментари