You are currently viewing Ароматна и вкусна крем супа от тиква

Ароматна и вкусна крем супа от тиква е идеална за стопляне на тялото и душата през студеното време. Тя е перфектен избор за вкусна вечеря. Богата на фибри и минерали, тя е перфектен избор за вкусен, лек обяд или вечеря. 

Крем супата от тиква е:

Апетитна

 Oткровено вкусна

Ухаеща на подправки

 Лесна за приготвяне

 Кремообразна

 Засищаща

 Кремообразна

Съставки за крем супата от тиква

1 тиква

3 моркова 

3 стръка праз

3 скилидки чесън

28 грама джинджифил

10 грама червен пипер

25 грама хималайска сол

1 консерва с кокосово мляко (400 мл.)

50 мл. зехтин

25 грама сусам

25 грама сурови тиквени семки

1/2 ч.л. канела

3 с.л. крем от кашу*

* Рецептата за крем от кашу можете да намерите в моята книга  „50 вкусни и здравословни рецепти без глутен, без захар и млечни продукти“ като част от колекция подбрани рецепти само с природни продукти от ТУК.

Ароматна и вкусна крем супа от тиква - съставки

Начин на приготвяне

1.  Нарежете и почистете тиквата, морковите, праза, чесъна и джинджифила и ги сварете в подсолена вода до пълното им омекване.  

2.  Прецедете сварените зеленчуци, добавете към тях 700 мл. от водата, в която са вряли, кокосовото мляко, канелата, червения пипер и зехтина. Пасирайте до хомогенност.

Ароматна и вкусна крем супа от тиква - съставки 1

3.  Преди сервиране за да стане супичката още по-вкусна, поръсете с тиквени семки, сусамени семена, ситно нарязан магданоз и крем от кашу.

Крем-супа от тиква

Полезни съвети

1.  Можете да поръсите крем-супата от тиква с нарязан на ситно магданоз, с кокосови стърготини или пък с тънки резенчета червени чушки.  

2.  Съхранявайте супата в хладилник до няколко дни след като бъде направена.

ПРИЯТЕН АПЕТИТ! ❤️ 🧡 💛

Анета Бонева

АНЕТА БОНЕВА

Създадел на рецепти само с растителни продукти и страстен почитател на вкусната здравословна храна

💜 Книгата е страхотна! 💜

„Вече пробвах няколко рецепти от книжката и съм изключително доволна! Най-голямата ми слабост са десертите и от тук взех страхотни идеи за здравословни изкушения, които мога да правя и за бебето си, без да трупам празни калории“. 

– Мария Павлова

Анета

Здравей и добре дошъл! Аз съм Анета Бонева и съм страстен почитател на храната само с растителни продукти. За мен ястие, приготвено с природни източници е не само здравословно, но и много вкусно! Помагам на хора, които искат да се научат да си приготвят полезна за тях храна или пък вече го правят, но желаят да станат още по-добри. Автор съм на книги с рецепти на растителна основа, които приготвям за мен и моето семейство. Също така споделям достоверна информация за храните и тяхната история. Приятно четене и готвене!