Плодов сладолед на клечка от диня и пъпеш - основна снимка

Този сладолед на клечка е перфектно разхлаждащо лакомство за горещи летни дни! Той е за всички любители на динята и пъпеша. В него са събрани естествената сладост и плодовите аромати на тези плодове. А използването на кокосово мляко в рецептата създава желаната кремообразност на сладоледа. 

Ако нямате под ръка специалните формички за сладолед, които използвам в тази рецепта, вземете някоя по-дълбока тавичка, която имате вкъщи и сложете в нея двете плодови смеси 🙂

Домашен сладолед на клечка от диня и пъпеш 2

Приготвянето на сладоледа е забавно. Помолете децата да ви помагат в кухнята, сигурна съм, че ще откликнат с удоволствие 🙂 Става изключително лесно: необходими са ни само 5 минути време и 3 съставки. 

🍉 500 грама обелена, изчистена от семките и нарязана на парчета диня

🍈 500 грама обелен, изчистен от семките и нарязан на парчета пъпеш

300 мл. кокосово мляко от кенче

време за готвене

Подготовка

5 мин.

Замразяване

2 часа

Общо

2 часа и 5 мин.

1. В блендер (или с пасатор) пасирайте парчетата диня със 150 мл. от кокосовото мляко. Прехвърлете сместа в купа и пасирайте парчетата пъпеш с останалото количество кокосовото мляко.

2. Запълнете формичките за сладолед на клечка, като редувате двете смеси, а количеството, което ви остане, сипете в друга по-голяма подходяща форма.

3. Замразете в камерата на хладилник поне за 2 часа.

4. За да извадите лесно сладоледа на клечка от формичката, сложете формичката с дръжката нагоре за 5-6 секунди под течаща топла вода. А за да си сипете сладолед в чашки от по-голямата форма, предварително я извадете от хладилника за 10-15 минути на стайна температура.

анимация на сладоледа

Вижте и тези рецепти за приготвяне на вкусни сладоледени изкушения, с които да се разхладите през лятото:

Освен че е много вкусна динята е и нискокалорична, с богато съдържание на витамини. При редовна консумация подобрява функционирането на имунната система. Запознайте се с още една вкусна рецепта, в която използваме диня:

1. За да получите кремообразен сладолед, избирайте кенче кокосово мляко с висок процент на мазнини.

2. Съхранявайте сладоледа в камерата на хладилник до 2 седмици.

Пригответе си този великолепен сладолед на клечка от диня и пъпеш и му се насладете от сърце! Ще се радвам да споделите с мен в коментарите опита си в приготвянето на рецептата 🌞

Благодаря ви, че бяхме заедно и ви очаквам отново ❤️

Бъдете здрави и помнете: Който готви, зло не мисли 😉

Приятен апетит!

Домашен сладолед на клечка от диня и пъпеш - финална снимка

Идея за рецептата: ‘Пътешествие към здравето’

Автор: Анета Бонева

Тип на рецептата: Десерти
Тип на кухнята:

Анета

Здравей и добре дошъл! Аз съм Анета Бонева и съм треньор по здравословно хранене. Аз работя с хора, които искат да се научат да си приготвят здравословна и вкусна за тях храна или пък вече го правят, но желаят да станат още по-добри в това. Изготвям здравословни рецепти и хранителни менюта, специално ориентирани към човека и неговите нужди. Също така споделям любопитна и достоверна информация за храните и тяхната история.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Показване на всички коментари