Здравейте и Добре дошли!
 
Независимо дали празнуваме рожден ден или някой друг празник, ние винаги пожелаваме Здраве, Щастие и Късмет. Казваме : „Бъди жив и здрав!“, „Здраве да е!“, „Само да е здраве“… и наистина, ако се обърнем към притчите и легендите, разказвани край домашното огнище, ще видим, че здравето, благополучието и берекета винаги присъстват в тях. Ние се присъединяваме към тези български традиции като представяме на страниците на сайта:
1. Кулинарни рецепти за вкусна домашна храна като използваме алтернативни заместители на бялата захар, бялото брашно и животинските продукти. 
2. С удоволствие откриваме и споделяме интересни научни факти за разнообразни суперхрани, като използваме само достоверни източници, на които можем да се доверим.
Пътешествие към здравето“ е история за вълнуващо приключение в свят на природни продукти, в свят с отношение както към храната, така и към хората, с които я споделяме. Нека заедно да откриваме неговата хармония и красота. За да знаем, за да бъдем и да живеем един наистина пълноценен живот, който заслужаваме!
За авторите:

Анета Бонева

Анета Бонева

Здравейте,

Аз съм Анета Бонева и съм нутриционист и треньор по здравословно хранене. Тук споделям своите знания и опит в създаването на здравословни рецепти, както и полезни съвети за успешното им изпълнение. Помагам на хора, които искат да водят здравословен начин на живот, като за кратко време приготвят вкусна за тях храна, която да ги зареди с всичко необходимо. Изготвям здравословни рецепти и хранителни менюта, специално ориентирани към човека и неговите нужди. Също така споделям любопитна и достоверна информация за храните и тяхната история 🙂
 „Повратната точка“ към по-осъзнато хранене при мен настъпи през 2013г., когато моята майка имаше здравословен онкологичен проблем. Приблизително по същото време с моя съпруг се замислихме върху начина ни на хранене: той имаше наднормено тегло и проблеми със сърцето. Очевидно беше, че трябваше нещо да променим в начина, по който се хранехме. Започнахме да търсим в Интернет различни природни рецепти. Постепенно пред нас се разкриваше един нов свят – свят без трансмастни киселини и палмово масло, изкуствени оцветители и консерванти. Изхвърлихме от кухненския шкаф бялата захар, бялото брашно, пакетираните готови закуски, полуфабрикатите и спряхме газираните напитки. Вместо тях се появиха какаови зърна, годжи-бери, чиа семена, какаово масло и много други растителни продукти. Хареса ни новия начин на хранене, чувствахме се по-леки и енергични. Съпругът ми успя да свали 15 килограма за 3 години и болките в сърцето постепенно отшумяха. Развихме страст към добрата храна. Открихме, че наистина храната с растителни продукти може да бъде не само здравословна, но и много вкусна. И тъй като бях получила запитвания от две жени с онкологично заболяване с каква храна да заменят всичките тези готови пакетирани храни от магазините, ми хрумна да направя кулинарен блог, в който да споделям рецептите, които правя у дома. Така през 2018 г. се появи сайта „Пътешествие към здравето“.
Много съм щастлива, когато читатели на блога споделят с мен, че приготвят рецепти от сайта и се чувстват прекрасно. Това ми дава увереност, че това, което правя, има смисъл. Защото вярвам че:  „Успехът е да харесваш себе си, това, което правиш и начина, по който го правиш за да си максимално полезен на хората!“.

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

Поли, Виктор и Ива

Поли и Виктор с много ентусиазъм и всеотдайност събират за теб добре известни, но позабравени истини; споделят интересни материали и те информират относно актуални събития в областта на здравето и здравословния начин на живот.

Ива е малката ни помощница, която с много въодушевление и детско очарование участва в кулинарните магии и чистосърдечно си признаваме, че без нея вкусните и ухаещи на какао и карамел лакомства нямаше да бъдат същите! 

Ния Бадьокова

Ния Бадьокова

Ния се запознава с ползите от здравословното хранене още в своето детство виждайки примера на своята майка, която често слага на трапезата естествени природни продукти. Затова тя и брат й израстват с идеята да внимават каква храна консумират. Ния обожава психологията и писането, и непрестанно търси начин да обедини тези две свои страсти. В свободното си време тя с удоволствие танцува и рисува.

Мария-Елена Лионди

Мария-Елена

Здравей,

Казвам се Мария-Елена и една от големите ми страсти е приготвянето на вкусна и красива храна. Приемам приготвянето на храна като процес, в който мога да откривам себе си и да изразявам творческото си мислене. От скоро започнах да проучвам и да следя внимателно всеки продукт и неговото действие върху човешкото тяло. Интересувам се от създаването на здравословни и полезни рецепти, които не само са вкусни, но и лесно намират време в забързаното ежедневие.

Яна Стоянова

Яна Стоянова

Здравей,

Казвам се Яна. Често се заравям до уши в работа, в следствие на което нямам много свободно време за себе си и често се напрягам поради тази причина. Преди две години започнах да откривам спокойствие в това да отделям време да сготвя нещо вкусно за себе си и за хората около мен, като използвам истински продукти. По този начин се получава един вид прекрасна медитация, която обожавам!

П.П. Ако имате въпроси или пък идеи по теми, касаещи здравословния начин на живот, които искате да включим в страниците на сайта, можете да ни пишете на имейл адрес: hello@superzdrave.com.
Отзиви за нас можете да намерите ТУК