You are currently viewing Салата с авокадо и киноа

Салата с авокадо и киноа e едно чудесно решение когато имате нужда да сложите на масата нещо бързо и лесно за приготвяне. Тя е направена изцяло с растителни продукти и ни зарежда с енергия и жизненост. Салатата е прекрасно допълнение към вкусна вечеря, с която да изненадаме близки и приятели.

Съставки за салата с авокадо и киноа

100 грама киноа

2 броя  авокадо

1 зелена чушка

• 1 червена чушка

3-4 стръка зелен лук 

• 1 краставица

10-15 броя чери доматчета

• няколко стръка магданоз (по желание)

• щипка сол

• лимонов сок

• зехтин 

Начин на приготвяне

1. Сварете киноата в 400 мл. вода до пълното й омекване. Прецедете я от водата и я оставете да изстине. 

2. Междувременно нарежете в голяма купа чушките, краставицата, черите домати, лука и двете авокада. 

3. Добавете в купата охладената и изцедена киноа, солта, лимоновия сок и зехтина. Хубаво разбъркайте. 

4. Поръсете с нарязаният на ситно магданоз, отново леко разбъркайте и сервирайте.

Полезни съвети

1. Забавлявайте се в приготвянето на салатата, експериментирайте с  различни нейни варианти: вместо киноа сложете бобчета, кълнове или нахут; можете да промените зеленчуците; вместо лимонов сок сложете оцет от червено вино. 

2. Най-добре е салатата да я поднесете прясна, току-що направена. Ако решите да я съхраните, сложете я в херметически затворен съд и я дръжте в хладилник най-много 3-4 дни.

ПРИЯТЕН АПЕТИТ! ❤️ 🧡 💛

Анета Бонева

АНЕТА БОНЕВА

Създадел на рецепти само с растителни продукти и страстен почитател на вкусната здравословна храна

💜 Книгата е страхотна! 💜

„Вече пробвах няколко рецепти от книжката и съм изключително доволна! Най-голямата ми слабост са десертите и от тук взех страхотни идеи за здравословни изкушения, които мога да правя и за бебето си, без да трупам празни калории“. 

– Мария Павлова

Анета

Здравей и добре дошъл! Аз съм Анета Бонева и съм страстен почитател на храната само с растителни продукти. За мен ястие, приготвено с природни източници е не само здравословно, но и много вкусно! Помагам на хора, които искат да се научат да си приготвят полезна за тях храна или пък вече го правят, но желаят да станат още по-добри. Автор съм на книги с рецепти на растителна основа, които приготвям за мен и моето семейство. Също така споделям достоверна информация за храните и тяхната история. Приятно четене и готвене!